Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Strokovna ekskurzija v podjetje Asist

Za študente organiziramo strokovno ekskurzijo v podjetje Asist d.o.o v petek, 31.3.2017, ob 9. uri. Ogledali si bomo prostore podjetja v Ljubljani, ekskurzija pa bo potekala približno dve uri.
 
Podjetje Asist je vodilno slovensko podjetje na področju naprav in sistemov prometne avtomatizacije. V preteklosti so sodelovali v vseh večjih slovenskih cestnih infrastrukturnih projektih s storitvami nadzora prometa na avtocestah, krmiljenja in nadzora mejnih prehodov ter cestninskih postaj. Med drugim se lahko pohvalijo tudi s sistemi za nadzor prometa, ki urejajo promet v skoraj vseh slovenskih mestih, s prometnimi centri v Ljubljani, Mariboru in Kranju. S svojimi rešitvami so poleg Slovenije prisotni tudi na področju držav bivše Jugoslavije, na Kitajskem in v Turčiji.
 
Glavna delovna področja podjetja so razvoj, projektiranje, testiranje in vzdrževanje sistemov prometne avtomatizacije. Podjetje ima lasten razvoj tako programske, kot strojne opreme. Pri iskanju novih rešitev na področju prometne avtomatizacije iščejo nove kadre tudi med študenti avtomatike, elektronike in telekomunikacij.
 
Študentom bo predstavljeno:
– delovanje in vizija podjetja,
– prikaz SCADA sistema za nadzor predorov,
– CUVP projekt (informacijski sistem nadzora cest RS) s poudarkom na semaforskih sistemih in sistemih zaznavanja burje,
– preizkuševalnica – prostor za testiranje izdelkov v razvoju,
– prikaz delovanja sistema za primer klica v sili,
– video simulator predora Šentvid
 
Na ekskurzijo vabimo študente Fakultete za elektrotehniko, prijave pa sprejemamo do srede, 29.3.2017, na povezavi https://goo.gl/SUyJ7N
 
Vljubno vabljeni,
vaš Preboj