Pritisni enter, da vidiš rezultate ali ESC da se vrneš na stran

Tečaj programskega okolja LabVIEW

V četrtek, 15.4.2017 smo uspešno zaključili tečaj programskega okolja LabVIEW v sklopu prvega termina predavanj. V obdobju 7. tednov so študentje osvojili dobro poznavanja okolja LabVIEW skozi predavanja in vaje, kar so kasneje nadgradili s samostojnimi nalogami. Vsak študent je prejel študentsko licenco z neomejenim trajanjem, ki omogoča študentom uporabo sicer plačljivega programskega okolja v raziskovalne nekomercialne namene popolnoma brezplačno in neomejeno.
 
Grafični programski jezik LabVIEW je že več kot 30 let vodilni jezik za preizkušanje, merjenje in krmiljenje v znanosti in inženirskem poklicu. Omogoča meritve, krmiljenje strojne opreme in zajem ter analiziranje podatkov za nadaljno analizo in uporabo. Študentje so pridobili ključna znanja potrebna za izvedbo manjših samostojnih projektov vse od zasnove projekta in osnovnih funkcij do izdelave lastnega .exe programa za uporabo v vsakdanjih inženirskih izzivih.
 
Kot zaključni del tečaja so se izvedle tudi priprave na izpit, ki ga je na koncu tečaja opravljalo 28 tečajnikov. Študentje, ki so izpit uspešno opravili, so pridobili naziv Certified LabVIEW Associate Developer (CLAD), ki je odlična kompetenca pri iskanju prve zaposlitve, s tem pa so se zapisali tudi v mednarodno bazo LabVIEW razvijalcev dostopno na strani podjetja National Instruments na naslovu www.ni.com/services/certified_labview_associate_developers.htm.
 
Vsem študentom, ki so uspešno pridobili naziv Certified LabVIEW Associate Devoloper iskreno čestitamo!
 

© Fotografija: Miha Klokočovnik